Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.

pie-cabecera-podologia-vilafranca esp cat

Clínica podològica a Vilafranca del Penedès

tel 93 819 92 37 - 698 923 833
tel info@podologiallopart.com
facebook google
peu diabètic
cirurgia unguial
podologia pediatrica
plantilles i ortesis
làser podològic
podologia esportiva
podologia-esportiva

Podologia esportivaEs l’enfoc de la podologia en l’esport, en tots els seus sentits, de forma global, des de:

Tot això amb l’objectiu d’evitar lesions i millorar el teu rendiment esportiu.

El peu és l’element anatòmic que ens relaciona amb el terra, i sovint fa d’intermediari entre les compressions que rep des de dalt en sentit descendent (columna, maluc, genoll), i des de baix en sentit ascendent (la resposta del terreny). Com més gran sigui la capacitat del peu per adaptar-se a la tensió rebuda per aquestes forces d’igual direcció però de sentit contrari, millor serà el seu rendiment esportiu. Molt important doncs, tenir en compte el terreny on es realitzarà la pràctica esportiva, i també el calçat, material i duresa de la sola.

ESTUDI BIOMECÀNIC ESPORTIU

estudi-biomecanic-esportiu

Es comença en decubit supí (estirat) en camilla, realitzant exploració dermatològica, articular i muscular del peu. Es valora també l’orientació de les ròtules , el grau de rotació de les caderes, i l’existència o no de dissimetries(diferència de longitud entre les cames), amb el test de Allis.

A continuació, l’exploració en bipedestació (de peu), evalua de nou les dissimetries i l’alineació de les extermitats. En plataforma de pressions computeritzada (sistema Footwork) s’observa el tipus de petjada i es compara cada peu.

Seguidament, es realitza un estudi dinàmic també computeritzat. En la cinta de marxa s’evalua el gest esportiu (sempre que estigui implicada la carrera) amb l’ajuda d’una càmara externa .

Per últim, es fa una valoració del calçat esportiu que porta , observant deformacions i desgast.

Es important doncs, portar el calçat que s’utilitza , i venir preparat amb pantaló curt per tal de facilitar l’exploració.