Aquesta web utilitza cookies per obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.

pie-cabecera-podologia-vilafranca esp cat

Clínica podològica a Vilafranca del Penedès

tel 93 819 92 37 - 698 923 833
tel info@podologiallopart.com
facebook google
peu diabètic
cirurgia unguial
podologia pediatrica
plantilles i ortesis
làser podològic
podologia esportiva
peu-diabetic

Peu diabèticLa diabetes és una de les enfermetats metabòliques que causen més lesions en els teixits i ossos de les extremitats inferiors, degut a trastorns vasculars i del sistema nerviós. Això es tradueix en una dificultat en el flux de sang i/o en una alteració de la inervació, apareixent rampes i falta de sensibilitat especialment en les extremitats inferiors.

SIGNES D’ALERTA

Tenint en compte que si existeix una disminució de la sensibilitat, la funció “d’avís” de que alguna cosa no funciona bé es veu afectada, podem mantenir una situació de risc per el peu més temps de lo habitual sense donar-nos compte, i per tan originar ferida. Per ex, si hi ha una pedreta dins el calçat , i la sensibilitat disminuida no ens permet notar-la, acabarà fregant i formant ferida. Si a aquest fet, hi afegim una vascularització precària, serà més difícil tancar la ferida, podent originar infecció per l’aport deficitari sanguini. Si seguim sense posar solució, pot començar a necrosar-se , i en el pitjor dels casos arribar a la coneguda gangrena.

Per tal de minimitzar riscos, cal una bona prevenció:

Treballem amb conveni amb Catsalut, sols per el peu diabètic, considerat peu de risc.